marți, 12 februarie 2013

Review: Cremă pentru mâini Alexandra

Alexandra scrie despre Alexandra. Crema de mâini Alexandra, nu intrați la idei că m-am apucat să dau tot din casă și să vă spun cele mai ascunse secrete ale mele. Care oricum nu există, deci să continuăm. Ați făcut cunoștintă cu crema de mâini Alexandra (care are și o soră destinată călcâielor) o dată cu Trăistuța fermecată de decembrie, când cei de la Dacic Cool au fost tare drăguți și au trimis una și pe adresa mea. V-am vorbit despre Trăistuță aici, Trăistuță care, apropo, își schimbă conținutul lună de lună iar în februarie vă propune niște produse foarte interesante și utile.

Dar, având în vedere că vedeta acestei postări este crema de mâini, haideți să vedem cum se prezintă la capitolele cu care v-am obișnuit deja:

Preț: 5,99 lei, aici. În magazinele naturiste n-am idee cât este.

Cantitate: 200 ml, o cantitate uriașă comparativ cu cremele de mâini obișnuite.

Termen de valabilitate: crema mea expiră în octombrie 2013, indicat fiind ca produsul să se păstreze la 15-25 grade Celsius, în ambalajul original.

Mod de utilizare: Se aplică prin masaj ușor după fiecare spălare a mâinilor sau după utilizarea detergenților (indicațiile de pe ambalaj, mai jos o să vă povestesc cum o folosesc eu).

Ce promite: protejarea pielii împotriva deshidratării excesive ca urmare a utilizării detergenților. Pielea devine netedă, elastică și catifelată. Produs cu substanțe active naturale (conform ambalajului). Nu sunt un as în citirea ingredientelor, dar substanța activă naturală pe care am întâlnit-o eu în lista cu compușii produsului este Chamomilla recutita, adică binefăcătorul mușețel.

Ce face: în primul rând, se ține de cuvânt la capitolul hidratare. Folosesc crema de când am primit-o, adică din decembrie, mi-a menținut mâinile într-o stare optimă de hidratare, n-am avut probleme cu usturimea datorată uscării excesive decât dacă mai săream peste o aplicare sau două și în același timp omiteam mănușile. Și nici atunci nu mă confruntam cu o situație limită sau cu ceva care să nu se poată rezolva rapid. Pot afirma cu mâna pe inimă că iși face treaba chiar dacă nu e aplicată cu religiozitate, adică după fiecare spălare a mâinilor sau utilizare a detergenților. Mie mi se mai întâmplă să mai sar câte o aplicare în câte o seara și ceea ce îmi place foarte mult la produsul acesta este că nu e un capăt de țară dacă fac asta, mâinile își mențin un nivel rezonabil de hidratare, nu mă strâng și nici nu mă ustură.

Adevărul adevărat e că nu am un contact prea intens cu detergenții. Adică da, cu Fairy mă întâlnesc zilnic, uneori de mai multe ori. Alți detergenți, ca cel de rufe (pe care oricum îl torn cu măsura în mașina de spălat), soluția pentru baie sau pentru spălatul podelelor nu îmi sunt chiar străini, dar e clar că nu-i folosesc zilnic și oricum, încerc să îmi reduc expunerea la ei. Dacă chiar e cazul, apelez la mănuși și uite așa nu pot să vă lămuresc foarte bine dacă această cremă poate ajuta în cazul unei utilizări excesive a produselor de curățenie. Pot doar să vă spun că în limite rezonabile nu există probleme dar adevărul e că nici nu mi-am tentat norocul, am experiențe foarte dureroase cu o dermatită de care sper să fi scăpat. 

Să vă mai vând un mic pont: crema asta e absout bestială nu numai pentru mâini ci și pentru picioare. În lipsa cremei Alexandra pentru călcâie am folosit-o cu succes (de faptul soțul drag din dotare, ca să fiu mai precisă) și pentru masajul și hidratarea tălpilor. Nu vă explic ce minunat e să beneficiezi de un masaj al picioarelor (masaj care e în principiu o plăcere) realizat cu ajutorul acestei creme. Asta chiar că trebuie să încercați acasă dacă aveți, bineînțeles în dotare sau prin apropiere o pereche de mâini pricepute. Partea foarte frumoasă a acestei practici este că picioarele rămân hidratate cel puțin o zi (masajul aplicat seara are efecte și în ziua următoare, mai mult nu știu dacă durează pentru că eu aplic tradiționala metodă a apei și a săpunului). 

Ce mi-a plăcut: Cele trei paragrafe de sus ar trebui să vă lămurească în această direcție. Dacă nu, vă mai ofer un argument. Cantitatea este una suficientă pentru o aplicare compulsivă pe mâini, dar și pentru masaje relativ regulate ale picioarelor (unde e nevoie de o cantitate puțin mai mare decât pentru o simplă aplicare pe mâini). Eu vă ziceam ca am crema din decembrie, am abuzat efectiv de ea și tot mai am jumătate. Alte creme și-ar fi dat duhul de 2-3-4 ori în timpul ăsta. Plus că, în mod clar, n-ar fi costat 6 lei pentru ditamai cantitatea de 200 de ml. 

Ce nu mi-a plăcut: O să ziceți că sunt cârcotașă, dar și capitolul ăsta trebuia bifat. Când am deschis pentru prima dată crema, mirosul ei mi-a adus aminte de ceva din copilărie și, după atâta utilizare, tind să cred că așa mirosea detergentul care se găsea atunci. Parfumul, deși ultimul pe lista de ingrediente, este destul de persistent și în unele seri mi se pare prea mult. Dar, pe de altă parte, se mai întâmplă să am probleme cu mirosurile în general. Poate că n-ar fi însă rău ca producătorii să se gândească la schimbarea mirosului sau, de ce nu, la renunțarea completă, nu m-ar deranja absolut deloc o cremă fără miros.

Un alt minus este ambalajul, nu atât forma de tub (care este cât se poate de ok și de igienică) cât modul în care este conceput sistemul de închidere. Crema este prevăzută cu un capac care se înșurubează, astfel că este dificilă manevrarea ei cu o singură mână, ceea ce este de dorit mai ales după momentul aplicării. Pe de altă parte, la cât costă crema și la ce face, să zic săru-mâna că nu vine într-un plic, cu mențiunea Descurcă-te! Dacă chiar am pretenții de sistem șmecher de închidere, nu mă oprește nimeni să dau 10-15 lei pe 100 ml de cremă. 

Per total, crema e un produs pe care cu siguranță îl veți mai vedea pe blog. Pentru mine este esențial faptul că a ținut dermatita la distanță iarna asta și că mi-a menținut mâinile (și picioarele) hidratate. 

Voi ați avut crema asta? Cum vi se pare?
Comentariile, ideile și părerile voastre mă bucură oricând așa că le aștept cu mare drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu